Motoarele Perkins, inima tractoarelor Hattat

Motoarele Perkins, inima tractoarelor Hattat

Motoarele Perkins, recunoscute pentru durabilitatea si calitatea lor si numarandu-se printre cele mai avansate motoare din punct de vedere tehnologic, reprezinta inima si sufletul tractoarelor Hattat.

Toate modelele noastre de tractoare Hattat sunt echipate cu motoare Perkins din seria 1100, fabricate direct in Anglia, un atu de necontestat. Seria 1100 si-a castigat renumele si recunoasterea performantelor dupa milioane de ore de functionare pe camp, in conditii grele de operare. Care sunt caracteristicile importante ale motoarelor Perkins din seria 1100?

1. Putere si rezistenta.

Se remarca printr-o functionare impecabila timp de sute de ore, fara interventii si operatiuni de intretinere. Recomandarea fabricantului este de verificare a motorului la intervale de 500 de ore de functionare. Fiind usor de intretinut si pentru ca nu necesita interventii, sunt reduse la minim costurile de operare si mentenanta. Trebuie specificat ca motorul are capacitatea de a functiona perfect in conditii de temperaturi foarte ridicate si are un nivel foarte redus de zgomot.

2. Performanta si economie de combustibil.

Sunt concepute special pentru un consum de combustibil scazut, fara ca acest lucru sa influenteze negativ performanta si puterea tractorului. Sistemul turbocompresor si intercooler asigura aprinderea si folosirea mai eficienta a combustibilului, in timpul lucrarilor agricole si in timpul transportului, reducand substantial costurile legate de operare. Performanta maxima vine tocmai din faptul ca motorul functioneaza cu consum redus chiar si atunci cand este necesara o forta de tractiune superioara.

3. Grija fata de mediu

Motoarele care echipeaza modelele noastre de Hattat fac parte din stadiul 3A (Stage 3A) de nivel de emisii, avand norma de poluare  TIER 3A. Consumul redus de combustibil este un element important, nu doar din punctul de vedere al scaderii costurilor operationale, dar si din punctul de vedere al atentiei si grijii fata de mediul inconjurator.

Tractoarele Hattat, modelele din seria C (compact), si anume Hattat C 3065 de 68 CP si Hattat C 3080 de 76 CP, sunt dotate cu Perkins 1103 D – 33 TA, cu 3 cilindri, cu turbocompresor si intercooler, cu o capacitate cilindrica de 3300 cmp.

Tractoarele Hattat, modelele noi, din seria A: Hattat A 100 de 92 CP si Hattat A 110 de 102 CP sunt echipate cu motor Perkins 1104 D – 44 T, cu 4 cilindri, cu turbocompresor si intercooler, cu o capacitate cilindrica de 4400 cmp.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=ZnTiNyYxDXM]

Perkins are o experienta de peste 85 de ani in sectorul agricol, cu motoare care echipeaza peste 300 de modele diferite de tractoare si peste 500 000 de masini agricole perfect operationale, pe tot globul.