black-and-white-close-up-equipment-210881 (1)

Pregatirea tractorului pentru noul sezon agricol

Pregatirea tractorului pentru noul sezon agricol este absolut necesara pentru a preintampina dificultati sau opriri temporare in timpul perioadelor de activitate intensa si prelungita din primavara si vara, mai ales dupa perioada lunga de iarna in care tractorul nu a fost folosit.

Verifica nivelul uleiului de motor si efectueaza schimbarea uleiului cu un ulei de calitate. Aceasta este cea mai simpla si sigura modalitate prin care te poti asigura ca eviti defectiunile tractorului. Fa aceasta operatiune o data la 6 luni sau conform manualului de utilizare. Verifica si schimba (daca este necesar) lichidul de transmisie, lichidul hidraulic si lichidul de racire din radiator si asigura-te ca nu exista scurgeri. Daca observi scurgeri de lichide apeleaza neaparat la un mecanic.

Verifica bateria si functionarea motorului, schimba filtrul de aer. Verifica ca toate partile de cauciuc (curele, furtunuri) sa nu prezinte crapaturi si inlocuieste-le daca prezinta semne de uzura. Testeaza tensiunea curelelor si eventual, fa ajustari. Un truc in intretinerea curelelor si lanturilor este ca ele sa fie slabite peste iarna si reglate, stranse inapoi in primavara.

Verifica presiunea in anvelope. Consulta manualul pentru a stabili presiunea optima si asigura-te ca nu folosesti tractorul cu presiune scazuta in roti, pentru a nu cauza uzura prematura a anvelopelor si un consum marit de carburant. Ajuseaza aceasta presiune in functie de munca pe care urmeaza sa o efectuezi si de caracteristicile terenului.

Asadar, inainte de a porni la munca campului nu uita sa faci o verificare generala a tractorului pentru a identifica si corecta din timp orice defectiune minora, inainte ca aceasta sa se transforme intr-o problema care iti va bloca activitatea.

Nu uita ca echipele noastre de service se pot deplasa la fata locului pentru revizii, reparatii sau constatari.

Tags: No tags

Comments are closed.