Pregatirea tractorului in perioada iernii in 5 pasi simpli

Protejarea tractorului in perioada iernii

Protejarea tractorului in perioada iernii

-in 5 pasi simpli-

Protejarea tractorului in perioada iernii este extrem de importanta pentru buna functionare si pentru marirea duratei de viata a acestuia. Astfel iti poti micsora substantial costurile de intretinere pe termen lung.

Daca folosesti tractorul si in sezonul rece atunci protejarea tractorului iarna poate fi minima. Tine utilajul intr-o zona adapostita sau acoperita. Ai grija ca antigelul folosit sa fie potrivit pentru temperaturile minime asteptate in regiunea ta, cu o marja de cateva grade in minus. Daca inlocuiesti antigelul o data la 3 ani iti vei asigura, pe langa protectia antiinghet si protectia anticoroziva a sistemului de racire.

Daca tractorul tau va intra intr-o binemeritata pauza pana primavara atunci asigura-te ca il adapostesti in interiorul unei cladiri. Daca il depozitezi in aer liber protejeaza-l de umezeala cu o prelata impermeabila.  Depozitarea tractorului trebuie facuta numai dupa ce urmezi 5 pasi simpli.

Pasul 1

Inainte de orice, spala sau curata bine tractorul. Inspecteaza-l cu atentie pentru a depista orice defectiune, pe care e bine sa o repari cat mai repede. Strange toate suruburile si refa vopseaua deteriorata. Unge toate zonele de frecare si portiunile metalice care pot rugini. Pentru orice reparatii poti apela cu incredere la echipa noastra de service mobil.

Pasul 2

Scoate bateria si foloseste antigelul potrivit pentru conditiile de iarna din regiunea ta.

Pasul 3

Schimba uleiul de motor cu ulei nefolosit. Uleiul folosit are tendinta de a forma condens pe vreme rece, si odata cu trecerea timpului, uleiul tinde sa se combine cu acidul, astfel incat partile metalice interioare ale motorului pot rugini cat timp tractorul ramane nefolosit.

Pasul 4

Daca lasi tractorul afara este bine sa consumi tot combustibilul din rezervor la sfarsitul sezonului.  Daca tractorul este depozitat in spatiu inchis, protejat, atunci se recomanda umplerea rezervorului cu motorina speciala de iarna.

Pasul 5

Rotile tractorului se dezumfla usor din cauza temperaturilor scazute din timpul iernii care determina comprimarea aerului. Acest lucru pune un stres suplimentar asupra rotilor si poate duce la aparitia unor mici fisuri ale cauciucului. Asigura-te ca umfli bine rotile, ca le tii departe de surse de caldura si de actiunea directa a razelor de soare.

Stim ca achizitia si intretinerea unui tractor presupune un efort financiar considerabil. De aceea iti oferim suport si informatii pe mai multe cai:

Comments are closed.